Skip to main content

Breek Academy

voortgezet onderwijs

Breek Academy helpt onderwijsinstellingen in het voortgezet onderwijs om een veilig leerklimaat, meer onderlinge verbinding en uiteindelijk betere leerprestaties te bereiken.

We doen dat door zowel de leerlingen als de docententeams te trainen.

Voor leerlingen

Wat komen we doen?

Brugklas-training

1-2 dagen

De Brugklas-training is een fijne start vol verbinding en plezier. Veel scholen kiezen ervoor om hun brugklassen een zachte landing te geven op hun nieuwe school.

Tijdens deze training (1 of 2 dagen) gaan wij spelen, delen en waarderen! De leerlingen leren elkaar op speelse wijze beter kennen en bouwen een stevige basis voor de rest van het jaar.

Wil je deze training onderdeel laten zijn van het brugklaskamp? Wij kunnen ook een dag naar de kamplocatie komen.

 

Examenklas-training

Hoe kan je dit laatste jaar zo relaxt mogelijk richting de examens, hoe kan je elkaar supporten en hoe kijk je naar de toekomst?

Keuze-training

Een training die gaat over keuzes maken: profielkeuzes / richting / vervolgopleiding. Tijdens deze training zoomen wij in op keuzes maken, hoe doe je dat en wat is er voor nodig om echt te durven kiezen wat bij jou past?

Over de streep

Na de zomer te boeken. Wil je met meerdere klassen tegelijkertijd spelen, delen en waarderen? (meer input van Dick / Ank)

Training op maat

 Scholen benaderen ons regelmatig met een specifieke vraag voor één klas/ een leerjaar. Wij onderzoeken dan samen wat er nodig is en maken een programma op maat.

Voor mentoren en docenten

Wil je als school nog duurzamer investeren in verbinding, (leer)plezier en een fijnere sfeer in de klas en op school? Een interventie van buitenaf is een prachtige start om een klas in beweging te krijgen maar hoe waarborg je dat op langere termijn?

Wat komen we doen?

Training van 1 dag

Wordt vaak gegeven in combinatie met training voor de leerlingen

De docenten / mentoren zijn zo goed voorbereid op wat komen gaat en staan zelf ook meer open voor de ervaring.

wijzende vinger

Verbindende teamdag

Duur: 1 dag

Wil je graag meer verbinding in het hele team? Wij faciliteren ook verbindende team dagen. Waar je elkaar als team weer echt ontmoeten, inspireren en met meer energie weer aan de slag. Neem gerust contact op voor de mogelijkheden.

Mentorentraining

Duur: 3 maanden

In drie maanden werken wij, met een aantal live trainingen en online intervisies aan hoe je mentor zelf een fijnere sfeer kan neerzetten in je klas. Onderdelen die aan bod komen; : De ingrediënten voor een verbonden, veilige, plezierige klas, De Growth & Fixed mindset, Geweldloze communicatie en omgaan met conflict, Inspelen op wat de behoefte is van de groep & waarderend afsluiten.

Mentale gymnastiek (pilot)

Duur: 1 jaar

Mentale gymnastiek gaat door waar het drie maanden programma stopt. Wil jij als mentor een jaar lang geïnspireerd worden en input krijgen om samen met je mentorklas op wezenlijk niveau te bouwen aan een fijne sfeer en contact onderling? Vraag dan meer info op over Mentale gymnastiek. (ook iets meer info?)

Onze methodieken

Onze trainingen hebben veel aspecten van het High Impact Learning principe
(spelenderwijs, in het moment afgestemd, diverse leerstijlen, veel interactie en actie bij de
student) en gaan over thema's zoals proactiviteit, zelfvertrouwen, sociale veiligheid en
-vaardigheden. Maar ook het leren authentiek communiceren, zelfkennis opbouwen,
samenwerken, fouten mogen maken en intrinsieke motivatie ontdekken.

Ieder Breekjaar programma is erop gebouwd om studenten vanuit een groepsverband in hun kracht te zetten, waarbij onderlinge veilige verbinding, plezier, positiviteit, intrinsieke motivatie en persoonlijke ontwikkeling centraal staan. Het leren van en met elkaar in groepsverband is de basis.

Dit programma zorgt voor antwoorden die het zelfinzicht en het zelfvertrouwen vergroten. Met als gevolg gelukkigere leerlingen, een veilig leerklimaat en uiteindelijk betere leerprestaties.

en wat zeggen docenten

De samenwerking met Breek Academy hebben wij als zeer prettig ervaren. Het is een professionele organisatie waarbij de inhoud en de ontwikkeling van de deelnemers centraal staat. Breek academy biedt geen kant en klare programma’s, maar gaat juist gepersonaliseerd te werk. Dit hebben wij als zeer waardevol ervaren omdat geen enkel leerjaar of klas hetzelfde is. Het doel was om verbinding te leggen tussen de leerlingen binnen de mentorklassen. Een aantal maanden na de training kunnen we zeggen dat de verbinding bevorderd is.

Door HeijneCultuurcoördinator Arte College

Download het programma voor vo-scholen

Wil je meer weten over onze programma’s voor middelbare scholen? Download dan gratis onze PDF ‘Programma aanbod vo’.

Download Programma Aanbod vo

Voor deze middelbare scholen ontwikkelden we programma’s

Meer weten?

Over wat Breek Academy voor jouw onderwijsinstelling kan doen? Neem dan contact op met Anke van Donkersgoed, zij is oprichtster van Breekjaar en Breek Academy.

Weten jullie nog niet precies hoe je persoonlijke ontwikkeling moet inpassen in jullie curriculum? Wij denken graag mee.

Anke van Donkersgoed
Tel.: +31 6 21 11 01 24
E-mail: anke@breekjaar.nl