Skip to main content

Onze methode zorgt voor

verbinding autonomie competentie sociaal-emotionele ontwikkeling veiligheid in de klas verbinding bij de groep

Hoe we dat doen?

Vanuit de theorie heb je voor gemotiveerde leerlingen drie elementen nodig: verbinding, autonomie en competentie. Die elementen zijn altijd vertegenwoordigd in ons programma, zodat jij kunt kiezen op welke manier dit het best past bij jullie leerlingen/studenten.

Verbinding

Je voelt je verbonden met jezelf en met de mensen om je heen.

Autonomie

Het gevoel dat je als leerling / student zelf aan het roer staat.

Competentie

Het gevoel dat je aan het leren en groeien bent – en vertrouwen hebt in je skills.

De effecten van
sociaal-emotioneel leren
in het onderwijs

Leerlingen en studenten krijgen training in onderwerpen als sociale veiligheid, zelfvertrouwen, zelfkennis, intrinsieke motivatie, fouten maken en empathie.

Hierdoor komen leerlingen en studenten tot meer zelfbesef, meer empathie voor de ander, betere relaties onderling en ontstaat een veilig leerklimaat. En een veilig leerklimaat en zelfbewustere leerlingen, zorgt weer voor een verbetering in leerprestaties.

Door sociaal-emotioneel en meta-cognitief leren, ontwikkelen de leerlingen en studenten een positiever zelfbeeld, worden ze weerbaarder, ervaren ze verbeterde relaties met vrienden en familie en maken ze uiteindelijk betere toekomstkeuzes. Zo zorgen we voor socialere, gelukkigere en completere mensen.
wetenschappelijk onderbouwde methode

Wij werken met het High Impact Learning principe; dat betekent dat we niet gaan leren uit boeken (statisch), maar juist alles spelenderwijs, in het moment afgestemd doen. We hanteren diverse leerstijlen, er is veel interactie en actie bij de student/leerling.

Onderzoek naar onze methodiek

Naar onze methode is ook een wetenschappelijk onderzoek gedaan door onafhankelijk onderzoeksbureau Noorda & Co. Daaruit blijkt o.a. dat deelnemers meer vertrouwen hebben gekregen in zichzelf en hun toekomst, ze een betere band met familie en vrienden hebben gekregen, een beter zelfbeeld hebben ontwikkeld en betere toekomstkeuzes kunnen maken. Hier lees je alles over het onderzoek.